Opleiding Werken in het onderwijs met Hart en Ziel

Omschrijving

Een docent kan niet zonder ondersteuning van collega’s op de werkvloer. Daarom is het volgens mij belangrijk dat dit traject met het gehele team wordt gevolgd. Ik geloof sterk in co-creatie, oftewel samen bedenken hoe we zaken het beste kunnen doen, zodat iedereen zich daar prettig bij voelt. Hoe kun je elkaar helpen als collega? Waarin kan ik leren van de ander? Elkaar inspireren verhoogt je werkplezier en zorgt ervoor dat je vitaal blijft. Ik vind dat mensen in het onderwijs geen speelballen van beleidsmakers zijn, maar ik geloof dat docenten, instructeurs, werkplekbegeleiders, administratieve medewerkers zelf veel kennis hebben en meer invloed kunnen uitoefenen dan dat ze denken. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat ze een pro-actieve opstelling hebben en een open houding naar elkaar toe. En dat ze beseffen dat ze elkaar nodig hebben. Als een team vanuit deze uitgangspunten aan de slag gaat, bereikt het niet alleen veel meer, maar blijven de teamleden ook geïnspireerd.

Doelgroep

Deze opleiding is bestemd voor een onderwijsteam waar ook het ondersteunend personeel aan deelneemt. Als team kunnen ze dan een betere verbinding met elkaar aangaan en elkaar op een ander niveau leren kennen.

Doelstelling

Na afloop van dit traject hebben alle teamleden een duidelijk beeld van zichzelf en elkaar, zodat ze leren en weten, waar en hoe ze elkaar kunnen ondersteunen. Dit zorgt voor meer co-creatie, inspiratie en het verhoogt het werkplezier.