Opleiding Docent met Hart en Ziel

Omschrijving

Er wordt in deze tijd veel van docenten gevraagd. Door de drukte komen zij vaak niet toe aan belangrijke vragen zoals ´Wie ben ik als docent?´ of ´Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik geïnspireerd raak en blijf?´ Dit traject is ontwikkeld voor docenten die zich verder willen bekwamen in hun docentschap. Zij als persoon staan daarbij centraal. Het is van groot belang dat docenten zich bewust worden van hun eigen ik, zodat ze op een authentieke manier een geïnspireerd docent kunnen zijn. Het eigen vuurtje brandend zien te houden is het allerbelangrijkst om de leerlingen te kunnen bereiken. Docenten worden uitgenodigd hun eigen inspiratie te onderzoeken en deze verder te verdiepen. Waar liggen mijn persoonlijke kwaliteiten als docent? Hoe ziet ´met hart en ziel´ docent zijn er voor mij uit? Wat heb ik nodig om op mijn manier te kunnen werken? Een duidelijk beeld hebben van de antwoorden op deze vragen is niet alleen nodig om zich staande te houden in de hectiek van alledag, maar ook om te kunnen genieten van het docentschap!

Doelgroep

Deze opleiding is bestemd voor docenten die graag met hart en ziel docent zijn en zich vanuit dit uitgangspunt verder willen bekwamen in hun docentschap.

Doelstelling

Na afloop van dit traject heeft de docent een duidelijk beeld van wie hij of zij is als docent, waar de persoonlijke kwaliteiten liggen, en wat hij of zij nodig heeft om met hart en ziel docent te kunnen zijn.

Boek nu