Wilma Arts

Samen op weg naar jouw persoonlijk leiderschap

Het thema ‘persoonlijk leiderschap’ loopt als een rode draad door mijn eigen leven en daardoor ook door mijn werk. De programma’s die ik maak, helpen je dichter bij jezelf te komen, bijvoorbeeld door je bewust te maken van je potentieel aan mogelijkheden en je uniciteit. 

Wat is persoonlijk leiderschap?

Bij de term ‘leiderschap’ denken we vaak aan managers of aan politiek leiders. Ik zie iemand als een leider wanneer hij of zij in één of meerdere opzichten een aanspreekpunt of voorbeeld is voor de omgeving. Simpelweg door de unieke persoon te zijn die hij of zij is. In deze omschrijving van leiderschap is de persoon het startpunt. Daarom noem ik dit soort leiderschap ‘persoonlijk leiderschap’ – en dat heeft dus niets te maken met ‘de baas’ zijn. 

Ben jij een leider?

Iedereen heeft de mogelijkheden in zich om een leider te zijn. Jij dus ook! Maar dat gebeurt alleen wanneer jij je kwaliteiten voluit vormgeeft en dus alle kansen benut om ze tot uitdrukking te brengen. Als je dit doet, ontdek je na verloop van tijd vaak vanzelf waarin je een leider bent. Wordt er in een bepaalde situatie een beroep gedaan op je persoonlijk leiderschap, dan ben je optimaal gemotiveerd en dan heb je plezier in wat je doet. Je krijgt immers de kans om te laten zien waarin jij uniek bent.

Ga mee op reis

In mijn werk als docent en manager was het voor mij steeds een uitdaging om persoonlijke kwaliteiten van medewerkers naar boven te halen. Gevoed door deze interesses ben ik me verder gaan specialiseren in coaching, training en persoonlijke ontwikkeling.

Leven vanuit je persoonlijk leiderschap zie ik als één grote ontdekkingsreis. Die reis kan soms confronterend zijn, maar geeft ook altijd veel voldoening. Op deze tocht loop ik graag een eindje met je mee.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden