Wilma ArtsOver Wilma Arts

Het beste uit mensen halen, zodat ze krachtig en vitaal in het leven, studie en in hun werk kunnen staan. Dat is waar ik voor sta! Als jonge zelfstandig ondernemer bemerkte ik al vroeg dat je, om succesvol te zijn, moet kunnen vertrouwen op je eigen kwaliteiten. Later, als manager voor Holland Casino, kwam ik erachter dat leidinggeven en het coachen van medewerkers mij meer en meer begon te boeien. Het was voor mij steeds een uitdaging om persoonlijke kwaliteiten van medewerkers naar boven te halen. In deze functie kwam ik ook voor het eerst in aanraking met jongeren die gokverslaafd waren en waarvan ik snel begreep dat dit niet voortkwam uit zich gelukkig voelen, maar uit onvrede. Gevoed door deze interesses ben ik me verder gaan specialiseren in coaching, training en persoonlijke ontwikkeling.

De afgelopen twintig jaar heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van management & communicatie en coaching. Recent nog heb ik een driejarige opleiding aan de School voor Leven en Werk (ITIP) afgerond. Binnen deze opleiding staan de mens, de organisatie en hun betekenis voor de omgeving centraal. Daarnaast heb ik vijf jaar gewerkt als docent Omgangskunde op een ROC, waar ik ook het vak Leren Loopbaan Burgerschap heb gegeven. Vanuit die rol is met name mijn passie ontstaan om jongvolwassenen te helpen, te begeleiden en ook zelf te laten onderzoeken hoe zij hun weg kunnen vinden naar meer zelfvertrouwen en innerlijke groei. Ik kijk op een holistische manier naar de mens en ik geloof niet in het slechts overdragen van kennis en het aanleren van vaardigheden. Het lichaam spreekt immers boekdelen en ik maak daarom in mijn lessen graag gebruik van ervaringsgerichte en creatieve oefeningen.

Jongerencoaching

Mijn passie voor jongvolwassen komt mede voort doordat het met hen zo prettig werken is. Ze hebben nog niet, zoals dat bij volwassen vaak het geval is, allerlei lagen en barrières voor zichzelf opgebouwd. Ze zijn veel meer ‘puur’ en ‘open’ waardoor je sneller tot de kern kan komen. Tijdens mijn wereldreis heb ik onder andere gewerkt in India op een jeugdtheaterschool. Daar heb ik nog meer beseft hoe belangrijk het is dat jongeren zich kunnen uiten. In de ochtend gewoon les en elke middag dans, zang en muziek. Het was er vol leven, het was bruisend. Daar gebeurde dagelijks waar ik zo van houd: jongeren gelukkig zien. Op onze scholen wordt zoveel verwacht van jongeren, dat ik me afvraag: Wat is nu werkelijk belangrijk op de weg naar volwassenheid? Ik denk: leren dat je werkelijk mag zijn wie je bent en dat daar over gesproken wordt. Jongeren helpen hun eigen keuzes te durven maken in plaats van de (school)keuzes van hun ouders te volgen. Ik heb vele gesprekken gevoerd met leerlingen die twijfelen aan hun studiekeuze. Volgens mij komt dit mede omdat we in onze maatschappij jongeren niet genoeg begeleiden en dat ze van alles moeten wat niet wezenlijk voor hen is.

Mijn diepste wens

Mijn diepste wens is om een levensschool op te zetten, met als motto: “Ik mag zijn wie ik ben! Ik volg mijn hart, want alleen daar schuilt de waarheid!” Tot die tijd wil ik mijn passie uitdragen en zoveel mogelijk volwassenen opleiden en enthousiasmeren om als jongerencoach aan de slag te gaan, zodat veel jongeren een gids kunnen vinden die samen met hen een stukje mee kan wandelen op een weg naar de toekomst. Een toekomst waarin ze zich kunnen ontwikkelen tot gelukkige volwassenen met een schat aan zelfkennis en aan zelfvertrouwen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden