Opleiding Jongerencoach

Het is nooit te laat voor een gelukkige jeugd

In de leeftijd tussen 18 en 24 jaar kampt ruim 7% met stemmingsstoornissen en depressiviteit. Inmiddels brengt de jeugd 5 uur per dag door met televisie kijken, social media, computerspelletjes en muziek luisteren. De opleiding Jongerencoach geeft je alle praktische gereedschappen om een specialist te worden op het gebied van jongerenbegeleiding. Wat heeft de jongere in deze tijd nodig om uit te kunnen groeien naar een zelfverzekerde volwassene die zijn of haar talenten volledig benut? De jongerencoach kan veel tijd besparen en onnodig leed voorkomen door deskundig, preventief en curatief advies te geven. Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Sonnevelt Opleidingen. Kijk hier voor meer informatie over de opleiding Jongerencoach. Dit programma is ook bijzonder geschikt voor studieloopbaanbegeleiders en mentoren binnen het middelbaar en hoger onderwijs. In overleg kan voor deze doelgroep een training op maat worden gerealiseerd. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje in de lesmap. Download hier de proefles van de opleiding Jongerencoaching. Of kom naar de open dag van Sonnevelt Opleidingen.

Ervaringen

De opleiding Jongerencoach gaat diep! Je bekijkt je eigen ontwikkeling van alle kanten en hierdoor maak je vrij snel al grote stappen. Voor mij is het met name de persoonlijke groei die de opleiding aantrekkelijk maakt. Kwetsbaar opstellen hoort hier bij. Met Wilma als docent lukt mij dit ook. Wilma is een gedreven persoon en werkt vanuit haar hart. Hierdoor is het heel fijn en inspirerend om met haar te werken.
Anniek Verheijen
Wilma heb ik leren kennen als een zeer betrokken, open en oprechte docent. Ik volg bij haar de opleiding tot Jongerencoach. De puurheid, de werkwijze waarbij ervaringsoefeningen en fantastisch gepresenteerde voorbeelden uit de praktijk elkaar afwisselen maken iedere opleidingsdag tot een feestje. Er staat echt iemand, een sterke persoonlijkheid die onze groep begeleidt en veel aandacht heeft voor ons als individu. Fijn om van deze professional te leren en met haar in gesprek te gaan.
Claudia van Empel
Hoe is het om met Wilma samen te werken? In haar naam zit het al, ‘Arts’. Ze bezit zeker de kunst gecombineerd met een visie die verfrissend, inspirerend en bovenal prikkelend is en gesteund wordt door haar veelzijdige ervaringen en interesses. Zo neemt ze je naar een schat van eyeopeners. Dat roert je om samen het (in) te zien en daarna te (vol) groeien in je ontdekkingsreis.’
Chris Berendsen